Blader door de eerste drie AniWay-magazines

In aflevering 35 van Een Geanimeerd Gesprek zijn we in gesprek met Tabitha Sijnja, hoofd vormgeving & beeldredactie en mede-eigenaar van AniWay Magazine. Dankzij Tabitha is het mogelijk om ook digitaal door de eerste drie edities mee te bladeren. En ja, die edities waren nog in het zwart-wit. Ga mee terug naar de tijd van de guldens, videobanden en (toen ook al) heel veel enthousiasme voor alles rondom anime.

Voor mobiele gebruikers: bezoek even de desktopversie van de website om de pdfs in te kunnen zien.

Editie 1 van AniWay (januari 2000)

In de eerste editie van AniWay Magazine wordt gelijk de diepte in gedoken met als eerste animebespreking Saber Marionette J. Niet de bekendste anime aller tijden, maar daarom ook juist interessant. Verder in deze editie onder meer een beginnerscursus Japans, een geschiedenisles rondom J-Pop en een ode aan de totaal vergeten Sega Nomad. Andere anime die onder meer besproken wordt: Fushigi Yugi, The Slayers, Fatal Fury: The Motion Picture en Kimagure Orange Road.

Editie 2 van AniWay Magazine (mei 2000)

De tweede editie heeft een tijdloos gezicht op de cover: Sakura Kinomoto van Cardcaptor Sakura. Daarnaast is duidelijk dat de mensen achter AniWay bezig zijn met Princess Mononoke, het meesterwerk van Studio Ghibli. De film kwam uit in 1997 in Japan, maar verscheen in bijvoorbeeld Frankrijk en Nederland pas in 2000. Als een soort mythisch wezen duikt Princess Mononoke op door het magazine: van een foto van een Frans aanplakbiljet tot een paar sporadische vertoningen in een paar bioscopen in Nederland tot een verslag van het International Film Festival Rotterdam 2000.

Editie 3 van AniWay Magazine (augustus 2000)

Deze derde editie wordt door de redactie zelf als mijlpaal aangeduid: de meeste zelfgepubliceerde magazines halen nummer 3 niet eens. En naast die mijlpaal is ook het internet gevonden; een eigen website voor het blad. Daarnaast is er in het nieuws aandacht voor een Gundam van zeven meter hoog (de MSZ-006 Zeta Gundam) in Yokohama. Ter illustratie: de huidige Gundam in Yokohama is 18 meter groot. Maar je moet ergens beginnen hè?

Geschreven door

Foto van Gerard van Nieuwenhuijzen

Gerard van Nieuwenhuijzen

Tapt menig slechte woordgrap. Kijkt menig slechte serie. Stoort zich aan taalfoutjes. Vindt dat The Naked Gun een Oscar had moeten krijgen.