Akebi’s Sailor Uniform

Beeldschoon portret van onschuld

Trailer

Komichi Akebi heeft er altijd van gedroomd om een sailor uniform te dragen. Die droom lijkt uit te komen op haar eerste schooldag, ware het niet dat niemand haar heeft verteld dat de school overgestapt is op blazers. Wat een tegenslag! Maar Akebi laat zich niet kennen en mag als enige tóch een sailor uniform dragen. Daarmee is ze opeens een opvallende verschijning in haar klas.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
” Een feeëriek mooie serie”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Akebi’s Sailor Uniform is een feeëriek mooie serie die af en toe het magisch realisme aanraakt. Zo woont Akebi in een sprookjesachtig huisje met rode dakpannen en staat de school middenin een bos waar vlinders volop rondfladderen. Het symboliseert daarmee hoe Akebi in het leven staat. Nog heel kinds en verwonderlijk in haar opvattingen. De serie benadrukt dit op sommige momenten door close-ups van een popachtige Akebi te tonen. De potloodtekenstijl heeft wat weg van huilende jongetjes-schilderijen. Het is een uitgesproken artistieke keuze die wonderlijk goed werkt.

Akebi’s Sailor Uniform is een slice of life pur sang. Elke aflevering weer probeert de vrolijke en uitgaande Akebi met een andere klasgenoot bevriend te raken. En meer niet. De serie vangt daarmee dat speciale veilige gevoel dat velen uit hun eigen jeugd kennen. Zoek je progressie of strubbelingen, dan moet je verder kijken. Wil je een hartverwarmende serie over geborgenheid net voor de grens dat je jeugd langzaam over begint te gaan, dan moet je Akebi’s Sailor Uniform hebben.

Waar kan ik Akebi’s Sailor Uniform kijken?

Akebi’s Sailor Uniform staat op Crunchyroll.