Akiba Maid War

Er schort veel aan het bestaan van maids

Trailer

De 17-jarige Nagomi heeft een droom. Ze wil maid worden in een maid café in Tokio. Vol enthousiasme sluit ze zich aan bij Oinky Doink Cafe, een café met een varkensthema. Het is maar wat je schattig vindt. Nagomi’s droom verandert al snel in een bloederige nachtmerrie, want de wereld van maids is meer dan lief lachen naar klanten. Er is de donkere kant van hypergeweld, intimidatie en bloedwraak waar niemand aan ontkomt.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Het hoort niet te werken, maar dat doet het wel”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Akiba Maid War is eigenlijk gewoon een Yakuza-game, maar dan met maids. Zegt dat je even niets? In het kort: Akiba Maid War vertelt een keihard yakuzaverhaal met alle (goeie) clichés en heeft – hoe raar dat klinkt – een geloofwaardige wereld. En dit alles wordt overgoten met de subcultuursaus van maid cafés.

Het hoort niet te werken, maar dat doet het wel. Deze serie trekt je eerst naar binnen door zijn opvallende uitgangspunt en gijzelt je vervolgens met escalerend geweld en maakt je af met emotionele, pijnlijke plottwists. Net als Nagomi ga je kopje onder in deze wereld. Kortom, welk genre is Akiba Maid War? Het antwoord: ja. Reserveer een tafeltje en laat je overdonderen!

Waar kan ik Akiba Maid War kijken?

Akiba Maid War is te vinden op HiDive.