Birdie Wing: Golf Girls’ Story

Dit slaat alles

Trailer

Evangeline is een ruige golfer die in de onderwereld haar tegenstanders om de oren slaat met haar specialiteit: de kneiterharde ‘Blue Bullet’. Door omstandigheden ontmoet ze Aoi, de welgestelde dochter van twee pro-golfers, die bekend staat om haar rustige en precieze stijl. Hoewel de twee uit andere werelden komen en totaal anders tegen golf aan kijken, groeien de twee naar elkaar toe. En… de twee blijken een gedeeld verleden te hebben.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

3 / 5
~~~~~
“Alsof het een telenovela is”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Kijk, het is makkelijk een paar redenen te noemen waarom deze serie misschien niets voor je is. Het ultradomme concept dat er een onderwereld is waar alles met een spelletje golf wordt opgelost moet je sowieso aanspreken. Daarnaast is dit een serie met een budget – een beperkt budget welteverstaan. Verwacht geen cinema, verwacht niet eens popcorn, maar pulp. Zo krijg je letterlijk tien keer exact hetzelfde shot te zien van Eve’s Rainbow Bullet terwijl ze daarbij vol overgave “BLUE BULLET!!!” schreeuwt. Daar moet je de humor van inzien en waardering voor op kunnen brengen.

Als je niet van slag bent door die handicaps, dan is Birdie Wing: Golf Girls’ Story een hole-in-one. Een paar voorbeeldjes van de briljante stupiditeit van deze anime: er is een ondergrondse maffiagolf-bunker waar parcours met de druk van een paar knoppen on the fly worden veranderd. Er is een schimmige golfleraar die zo lijkt te zijn weggelopen uit de Gundam-reeks. Opeens lijden personages aan een mysterieuze golfziekte waardoor ze lichamelijk aftakelen – tenzij dat even niet uitkomt voor het verhaal. Alsof het een telenovela is. Oh, en Eve komt uit het land ‘Nafrece’, een zeer slimme woordspeling op ‘France’. Dit is wat Birdie Wing te bieden heeft, of je het nou wilt of niet. Of je aan de afslag verschijnt is aan jou.

Waar kun je Birdie Wing: Golf Girls’ Story kijken?

Alle 25 afleveringen staan op Crunchyroll. Birdie Wing staat aangemerkt als twee losse seizoenen, maar heeft één doorlopend verhaal.