Bocchi the Rock

Rockt van begin tot einde

Trailer

Hitori ‘Bocchi’ Gotou heeft als droom om als gitarist op te treden op het schoolfestival. Van die droom is na drie jaar niet veel terecht gekomen. Door haar sociale fobieën is ze niet verder gekomen dan pingelen in haar kledingkast en anonieme gitaarvideo’s uploaden. Maar op een dag ontmoet ze de drummer Ichiji Nijika, die last-minute op zoek is naar een gitarist.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Bocchi is een aandoenlijk kind”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Bocchi is een aandoenlijk en onzeker kind dat allerlei waanideeën in haar hoofd haalt over hoe de wereld haar ziet. De serie beeldt dit op de meest uitzinnige manieren uit. Denk slechte animaties zoals je die kent van het tv-scherm bij een bowlingbaan, hommages aan oude anime in een 4:3-ratio en stockbeelden van een waterdam. Want waarom ook niet?

Die extravagante beelden contrasteren mooi met de kleine subtiele stappen die Bocchi maakt als persoon. Ze gaat daadwerkelijk bij een band. Ze maakt vrienden die haar helpen en accepteren om wie ze is. Ze neemt een bijbaantje en leert (een beetje) omgaan met vreemden. Je juicht als Bocchi een voor haar ogenschijnlijk onmogelijke horde neemt en lacht haar liefdevol toe als ze weer even in haar oude patroon schiet. Bocchi the Rock! is een optreden waar je hart harder van gaat kloppen.

Waar kan ik Bocchi the Rock kijken?

Bocchi the Rock treedt op bij Crunchyroll.