Chihayafuru

Van de kaart

Trailer

In Chihayafuru volgen we Chihaya, die samen met haar twee jeugdvrienden Taichi en Arata het competitieve kaartspel karuta ontdekt. Chihaya is al snel verliefd op het kaartspel, Taichi en de inmiddels verhuisde Arata hebben deze gevoelens meer voor Chihaya. Is er ruimte voor zowel het kaartspel als de liefde?

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

4 / 5
~~~~~
“Is er ruimte voor zowel het kaartspel als de liefde?”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Karuta is een door en door Japanse sport, maar de serie weet nieuwkomers heel snel mee te nemen in dit spel dat draait om geheugen en reflexen. De competitieve aard van karuta komt goed over en de opgevoerde rivalen en uitdagingen voelen belangrijk. Terwijl, tja, het is in wezen niet meer dan een soort van memory voor mensen met vlugge handen.

Ondertussen hangt er een romance in de lucht, maar niemand durft dat hardop te zeggen. Dat zorgt voor onderlinge spanningen en een constante push and pull tussen voornamelijk Chihaya en Taichi. Door deze dynamiek, de belichting van de sport en door de cast van ondersteunende personages en innemende rivalen blijft Chihayafuru nu al drie seizoenen lang boeien. Als kijker vraag je je af of Chihaya de top van de karutawereld gaat halen én hoe het haar vergaat in de liefde. De zachte, dromerige visuals passen hier perfect bij.

Enig minpuntje… na drie seizoenen zijn we nog niet bij de conclusie van het verhaal. Even hopen dat er nog een vierde seizoen komt.

Waar kan ik Chihayafuru kijken?

Alle drie de seizoenen van Chihayafuru zijn te vinden op Crunchyroll, dus je kan daar vooruit. Euhm, als je alleen seizoen 3 wilt kijken, dan is HIDIVE ook een optie I guess?