Dr. Stone

Bevat alle elementen van een goeie show

Trailer

Net nadat de middelbare scholier Taiju Ooki eindelijk de moed heeft verzameld om verkering te vragen aan Yuzuhira Ogawa voltrekt er een regelrechte ramp: een verblindend licht omwikkelt de aarde en verandert alle mensen in steen. Een paar duizend jaar later ontwaakt Taiju in een compleet overwoekerde en verwilderde wereld. Dit dankzij Senkuu: een briljante en excentrieke wetenschapper. Senkuu heeft de ambitie om de mensheid weer tot leven wekken met behulp van de grootste kracht van de mensheid: wetenschap. Maar zijn de anderen die ook zijn ontwaakt het wel eens met dit plan? En waardoor vond de verstening van de mensheid überhaupt plaats?

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

4 / 5
~~~~~
“Een slimmerik die geen kwaadaardig genie is: hoe verfrissend!”
Pieter van der Ploeg

Dr. Stone is een serie waarin de grote conflicten worden getackeld met de wetenschap. Tijdens de serie worden voortdurend technologieën en wetenschappelijke principes uitgelegd die ook in de echte wereld van toepassing zijn. Problemen in de serie worden niet opgelost door met elkaar op de vuist te gaan, maar door wetenschappelijke principes in de praktijk toe te passen.

Daarnaast is Senkuu weliswaar een uitstekend wetenschapper, maar hij heeft wel het besef dat hij andere mensen nodig heeft om zijn doelen te behalen. Door samenwerking en zijn idealisme weet hij een steeds grotere groep mensen achter zich te scharen. Een slimmerik in een anime die voor de verandering geen kwaadaardig genie is: hoe verfrissend! Deze elementen bij elkaar maken deze non-battle shonen anime niet alleen uniek, maar ook bijzonder vermakelijk.

Waar kan ik Dr. Stone kijken?

Op het moment van schrijven is Dr. Stone te vinden op Crunchyroll