Fruits Basket

Een web aan trauma's

Trailer

De immer optimistische Tohru Honda ontmoet op een dag verschillende leden van de geheimzinnige Souma-familie, waaronder de coole Yuki, de sarcastische Shigure en heethoofd Kyou. Door omstandigheden komt ze bij het drietal te wonen. Ze komt erachter dat bepaalde leden van de Souma-familie kunnen veranderen in dieren uit de Chinese zodiac. Het is slechts een van de vele geheimen die de verschillende personages met zich meedragen.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Tohru is onverschrokken onbreekbaar, totdat…”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Ieder personage in Fruits Basket draagt, nee zeult, een emotioneel geheim met zich mee dat zijn of haar dagelijks leven beïnvloedt. In het midden van het web van psychologische problemen vinden we Tohru, die onverschrokken onbreekbaar lijkt. Iets dat bijna ongeloofwaardig aanvoelt, totdat ook zij breekt en misschien wel het meest getraumatiseerd van iedereen blijkt te zijn.

De gelaagdheid maakt van Fruits Basket een zeer goede dramaserie om meermaals te kijken. Bij een eerste kijkbeurt word je keer op keer verrast door nieuwe onthullingen. Bij een rewatch ontdek je dat veel gebeurtenissen zich al vroeg aankondigen en dat alles in Fruits Basket met een reden gebeurt. Een meesterwerk als het gaat om het weven van een prachtig verhaal over trauma’s, verwerking, acceptatie en uiteindelijk liefde.

Waar kan ik Fruits Basket kijken?

Fruits Basket is te vinden op Crunchyroll