Hinamatsuri

Meer dan alleen slapstick

Trailer

Op een dag crasht een metalen capsule in het huis van yakuza Yoshifumi Nitta. In die capsule zit Hina, een meisje met bijzondere krachten. Voordat Nitta het weet zit hij met Hina opgescheept. Ondertussen heeft Hina te maken met mensen die naar haar op zoek zijn, zoals de ambitieuze Anzu.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Zoek je meer? Hinamatsuri heeft het zeker.”
Gerard van Nieuwenhuijzen

De essentie van Hinamatsuri laat zich moeilijk samenvatten. Aan het oppervlak is het een slapstick komedie waarin de luie, verveelde en superkrachtige Hina Nitta steeds in de problemen brengt. Maar daarmee doe je eigenlijk elk personage te kort in deze serie. Hina is zoals ze is door bepaalde duistere redenen. Nitta is meer dan een norse yakuza die alleen maar zucht en steunt als Hina in de buurt is.

In Hinamatsuri zitten alleen maar complexe personages met een rijke belevingswereld. Hierbij mogen de absolute twee (zij)sterren niet onbenoemd blijven: Hitomi en Anzu. Je trekt pijnlijke gezichten van herkenning bij schoolmeid Hitomi die zichzelf drie slagen in de rondte liegt nadat ze per ongeluk in een bar komt te werken. Bij Anzu leef je mee door haar interessante karakterontwikkeling. Ze gaat van arrogante meid die denkt dat de wereld om haar draait, naar iemand die dankbaar is voor alle kleine dingen in het leven. Die verandering wordt geloofwaardig overgebracht en haar weldoen gaat je al snel aan het hart. Zoek je slapstick? Hinamatsuri heeft het. Zoek je meer? Hinamatsuri heeft het zeker.

Waar kan ik Hinamatsuri kijken?

Hinamatsuri vind je op Crunchyroll.