Laid-Back Camp

Hoe fijn kamperen kan zijn

Trailer

Er even tussenuit met alleen een tentje, een klapstoeltje en een goed boek. Dat is het ideale tijdverdrijf voor Rin Shima, middelbare scholier in het Yamanashi-prefectuur. Die rustige tripjes lijken verleden tijd wanneer ze Nadeshiko Kagamihara leert kennen en Rin mee wordt gesleurd in de kampeerclub van haar middelbare school.

Samen met clubgenoten Chiaki Ōgaki en Aoi Inuyama verkennen Rin en Nadeshiko verschillende prachtige locaties in Japan, terwijl ze ook meteen meer leren over de kunst van het kamperen. Want wie een nieuwe tent of gasbrander wil kopen, ontdekt al snel dat kampeerspullen niet goedkoop zijn.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Een viering van vriendschap en ode aan de natuur.”
Kevin Rombouts

Laid-back Camp is de ideale show om volledig bij tot rust te komen. Laid-Back Camp draait gewoon om vier meiden die Japan ontdekken en op zoek gaan naar de mooiste kampeerplekken om de zon te zien opkomen of de natuur te aanschouwen. Dit alles wordt onderstreept door de relatie tussen de leden van de kampeerclub: er is geen haat, er is geen nijd. Als iemand alleen wil gaan kamperen en even geen zin heeft in de rest, dan is dat heel normaal. Geen scheve blikken of nare gedachtes te vinden in Laid-Back Camp.

Laid-Back Camp is niet alleen een viering van vriendschap, maar ook een ode aan de prachtige natuur van Japan. Met een knipoog en een aai over de bol word je uitgelegd waar je rekening mee moet houden tijdens het kamperen en hoe je kampeerplaatsen netjes achterlaat. De bergen, de meren, de bossen zorgen voor zin om zelf de kampeerspullen te pakken. Zelfs als je niets met kamperen hebt.

Waar kan ik Laid-Back Camp kijken?

De meiden van Laid-Back Camp kamperen bij Crunchyroll.