Land of the Lustrous

Breekbare edelmetalen

Trailer

Phosphophylitte (Phos) leeft samen met andere edelmetalen op een wereld waar de mensheid is uitgestorven. Terwijl de andere edelmetalen ten strijde trekken tegen de Lunarians, is Phos te fragiel mee te kunnen vechten. Dan ontmoet ze Cinnabar, die constant een bijtend gif uitstoot, waardoor ze ver weg moet blijven van de andere edelmetalen. In Cinnabar herkent Phos een lotgenoot. Ze is erop gebrand om haar lot en dat van Cinnabar te veranderen.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Schittert letterlijk op je scherm”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Land of the Lustrous stelt filosofische vragen in een unieke en rijke wereld. Als breekbaar edelmetaal raakt Phos tijdens haar avontuur soms lichaamsdelen kwijt en daarmee ook gedeeltes van haar herinneringen. Wat betekent het als je die delen vervangt? Wie ben je dan nog? Het is het Schip van Theseus in animevorm. En zo zijn er tal van vragen die Land of the Lustrous opwerpt en ook durft te beantwoorden. Op een vaak niet positieve manier voor Phos en anderen om haar heen.

De serie heeft een stilistische, computergeanimeerde look. De edelmetalen schitteren daardoor letterlijk het scherm af. De wolkachtige, door het boeddhisme geïnspireerde Lunarians zijn ook een unieke, unheimliche verschijning. Wanneer deze twee facties het tegen elkaar opnemen is dat een flitsend visueel schouwspel waarin de camera vrijelijk door de actie zwiert en zwaait. En ondertussen voel je dat elke confrontatie de laatste zou kunnen zijn. Want in Land of the Lustrous staat altijd alles op het spel. Een prachtige serie van 24 karaat.

Waar kan ik Land of the Lustrous kijken?

Land of the Lustrous is te vinden op HiDive.