Puella Magi Madoka Magica

Tragical Girls

Trailer

Madoka en Sayaka zijn gewone middelbarescholieren. Op een dag ontmoeten ze het katachtige wezen Kyuubey dat hen het voorstel doet om magical girls te worden, zodat ze hun dromen waar kunnen maken. Een voorstel dat te goed is om waar te zijn…

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Puella is existentiële horror”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Puella Magi Madoka Magica is heel veel, behalve standaard. Magical girl-shows draaien om kleurrijke, optimistische magische meisjes die de wereld redden, terwijl ze ondertussen als persoon groeien. Puella? Gevoelens van wanhoop, verdoemenis en een klein sprankje hoop door (toch) de kracht van vriendschap.

Puella is existentiële horror. Geen enkel personage ontsnapt aan een verstikkende dreiging die steeds dichterbij komt. En die dreiging wordt zo abstract vervormd in beeld gebracht dat je tijdens het kijken op zoek moet gaan naar herkenning, maar die niet vindt. Dit kwaad gaat geen dialoog aan. Dat voel je als kijker en je snapt dat de personages hetzelfde voelen. Puella Magi Madoka Magica is meer dan spelen met verwachtingen. Het sloopt ze. Zonder mededogen.

De originele serie werd nog opgevolgd door een aantal films, mocht je na de serie over tragical girls nog verder willen kijken.

Waar kan ik Puella Magi Madoka Magica kijken?

Puella Magi Madoka Magica wás verkrijgbaar op Netflix. Helaas is de serie daar niet meer verkrijgbaar. De serie en films zijn wel te koop via onder meer Bol.com.