Reincarnated as a Sword

Steekt er bovenuit

Trailer

We volgen een man die gereïncarneerd als een zwaard (ja, echt) en het kattenmeisje Fran dat hem vindt. Het tweetal trekt op avontuur en al snel ontstaat een haast vader-dochterachtige relatie.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

4 / 5
~~~~~
“Zwaardpapa glimt van trots”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Technisch gezien is dit een isekai, maar de clichés van het genre zijn weinig aanwezig. In plaats van een hoofdpersoon die te sterk is in de nieuwe wereld, is hier het zwaard eigenlijk meer een ondersteuning voor Fran. En hierdoor voelen de obstakels die Fran moet overkomen een stuk pittiger en verrassender dan in een normale isekai. Want Fran is ‘maar’ een kattenmeisje. Maar ze is ook niet voor de poes en ze verandert langzaamaan in een ware avonturier. Alsof je je eigen kitten ziet opgroeien.

Reincarnated as a Sword zet er de sokken in en binnen een paar afleveringen heb je al een hoop toffe actie gehad, Fran als personage veel zien beleven en veel goeie deadpan reaction shots gezien. Fran is een innemend kind en je snapt in no-time waarom het zwaard haar ook wil beschermen. Ze schittert in de hoofdrol met een papazwaard dat glimt van trots ernaast. En jij als supporter vanaf de bank. Toch?

Waar kan ik Reincarnated as a Sword kijken?

Reincarnated as a Sword vind je op HiDive.