Skip and Loafer

Zacht van aard

Trailer

Mitsumi weet precies hoe haar leven eruit gaat zien. Toeterhard leren op de middelbare school om naar een goede universiteit te kunnen gaan, vervolgens bij de overheid werken en na haar pensioen burgemeester worden van haar geboorteplaats. Haar laid-back klasgenoot Sousuke daarentegen ziet wel hoe het gaat van dag tot dag. Hoewel ze flink van elkaar verschillen, worden de twee snel vrienden.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Mitsumi is het stuntelende, stralende middelpunt”
Gerard van Nieuwenhuijzen

De verschillende karakters van Mitsumi en Sousuke botsen niet, maar vullen elkaar mooi aan. De in een klein dorpje opgegroeide Mitsumi denkt dat ze het wel even ver gaat schoppen in het drukke Tokio, terwijl ze van toeten noch blazen weet. Sousuke daarentegen is een kind van de stad en wordt door het enthousiasme van Mitsumi aangestoken om soms wat meer moeite te steken in school. Deze wisselwerking is hartverwarmend.

Skip and Loafer heeft een zachte getekende stijl en dat past bij de thema’s die in de serie voorbijkomen. Het draait niet om grote schooldrama’s of komische capriolen, maar om gewone dagen uit het leven van een stel scholieren. Het voelt als de gezelligste klas waar je ooit als kind zelf in hebt gezeten. Met Sousuke als de rustige gast die niet altijd zegt wat ‘ie denkt en met Mitsumi als stralend, stuntelend middelpunt, al zal ze dat zelf niet zo zien.

Waar kan ik Skip and Loafer kijken?

Skip and Loafer vind je op Crunchyroll.