Skip Beat!

Iedereen voert een act op

Trailer

Kyouko Mogami heeft alles opgegeven voor haar jeugdvriend Shou die een naam aan het maken is in de showbiz. Kyouko is met hem mee verhuisd naar de grote stad, heeft meerdere baantjes, kookt, wast en strijkt en staat altijd klaar voor de constant arrogante, achterbakse en ontrouwe Shou. Voor Shou is ze een spreekwoordelijke voetveeg. En dat hoort ze ‘m op een dag zeggen. Kyouko knapt. Ze wil wraak. Hoe? Door zelf de showbusiness in te stappen en te laten zien dat ze meer is dan een bakvis die ja en amen zegt.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Iedereen voert een act op”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Sla de krant open en één ding is wel duidelijk: showbusiness is een valse, gevaarlijke wereld. Dat de onschuldige Kyouko vol boosheid binnen komt stampen en met deze energie alles aan de kant walst is geweldig. Maar er zit meer in Skip Beat!. Gedurende de serie komt Kyouko mensen tegen die wel een stukje van zichzelf laten zien in deze neppe wereld. Zij laten inzien dat Kyouko behoorlijk zelfvernietigend bezig is. Een pijnlijk inzicht voor Kyouko, die alleen maar heeft gedacht aan haar wraak.

Skip Beat! vertelt daarmee een heel goed verhaal over hoe de verkeerde personen je leven enorm kunnen beïnvloeden. En dat je op onverwachte plekken juist weer goede mensen kan treffen. Iedereen acteert misschien in showbusiness, maar iedereen heeft zijn persoonlijke en vaak zeer valide redenen. En waarvoor acteert Kyouko? Is het alleen om wraak op die Shou? Of is er meer dan alleen Shou?

Waar kan ik Skip Beat kijken?

Skip Beat vind je op Crunchyroll.