Spy x Family

De naam van de hond is Bond

Trailer

De landen Westalis en Ostania leven op gespannen voet en naar verluidt heeft een hooggeplaatste Ostiaanse politicus gevaarlijke informatie waardoor er een nieuwe oorlog zou kunnen oplaaien. Tijd voor geheim agent Twilight om de high society van Ostania te infiltreren en achter deze explosieve geheimen te komen. Om de missie tot een goed einde te brengen heeft hij maar één ding nodig: een gezin.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

4 / 5
~~~~~
“Om de missie te voltooien heeft hij maar één ding nodig: een gezin”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Spy x Family is een zeer vermakelijke actiekomedie waarin het gezinnetje Forger een dubbelleven leidt. Twilight voert constant gevaarlijke missies uit en doet zich voor als psychiater Loid Forger. Daarnaast is er het haastig geadopteerde dochtertje Anya, een meisje dat gedachten kan lezen en op school vriendjes probeert te worden met het zoontje van de gevaarlijke politicus.

Per toeval ontmoeten Twilight en Anya Yor, die al snel bij het gezin komt als zogenaamde vrouw van Twilight, euh… Loid dus. Maar wat Loid niet weet: Yor lijkt een suffige stadhuismedewerker, maar is eigenlijk een levensgevaarlijke huurmoordenares. Yor en Twilight proberen dit constant voor elkaar geheim te houden, alsook de berg slachtoffers die ze maken. En ondertussen kijkt de aan tv-actieseries verslaafde Anya vol genot toe. Wij ook trouwens.

Spy x Family heeft volop energieke, komische en originele scenario’s met vermakelijke personages, aangevuld door goeie actie. Je hoeft dit niet geheim te houden: Spy x Family is erg goed.

Waar kan ik Spy x Family kijken?

Spy x Family is te zien op Crunchyroll en heeft twee seizoenen (waarvan het tweede is begonnen ten tijde van het schrijven). Er komt ook nog een film aan. Waar deze te zien gaat zijn, is nog niet duidelijk.