The Quintessential Quintuplets

Wie van de vijf?

Trailer

Fuutarou Uesugi is iemand die twee dingen iets te serieus neemt: zijn studie en zijn budget. Hij is afstandelijk, heeft geen vrienden en maakt ook geen vrienden. Tijdens een toevallige ontmoeting in de lunchkantine merkt hij op richting een meid dat haar uitgebreide lunch haar dik kan maken. Drie keer raden met wie Fuutarou de rest van deze serie opgescheept zit. Of beter, vijf keer raden. Het is Itsuki Nakano, één van een vijfling. Allemaal hebben ze hard bijles nodig en Fuutarou wordt al snel gebombardeerd tot leraar.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

4 / 5
~~~~~
“Wie van de vijf?”
Gerard van Nieuwenhuijzen

The Quintessential Quintuplets opent met een trouwscène. Het verklapt hoe het verhaal eindigt, maar één belangrijke vraag wordt onbeantwoord. Want wie is de bruid? Dat krijg je niet te zien. Het zorgt ervoor dat deze harem-serie gelijk veel interessanter is dan veel andere series in het genre. Als ware het een whodunit ga je zelf zitten puzzelen. Is het de teruggetrokken Miku of de agressievere Nino die aan het langste eind trekt? Zijn er hints te vinden? Wat is de beste match voor Fuutarou?

Er wordt in de serie veel gespeeld met verwisselde identiteiten en daarop berustende misverstanden. En dat fundament wordt aangevuld met typische romantische verwikkelingen. Maar dat wordt wel gedaan met oog voor daadwerkelijke karakterontwikkeling van elk van de vijfling. Het is duidelijk dat zij allen op een punt in hun leven zitten waarin ze eigen wensen en doelen nastreven. En in één van die toekomsten hoort Fuutarou thuis. Daarmee wordt het meer dan wish fulfilment en een optocht van tropes. Het is een serie met het hart op de juiste plek.

Waar kan ik The Quintessential Quintuplets kijken?

Beide seizoen en de film staan op Crunchyroll.