Ya Boy Kongming!

The Art of Showbiz

Trailer

Groot tacticus Zhuge Kongming uit de tijd van de Drie Koninkrijken (China, 3e eeuw na Christus) wordt getransporteerd naar het hedendaagse Tokio. Daar ontmoet hij de jonge talentvolle zangeres Eiko Tsukimi en de twee sluiten al snel een pact. Hij wordt haar manager en door zijn briljante strategieën helpt hij Eiko naar de top van de hitlijsten.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

4 / 5
~~~~~
“Wat de brandweer daarvan vindt…”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Hee, lees de samenvatting even opnieuw. Gedaan? Ja, dit is echt de insteek van Ya Boy Kongming! Het is een anime die lekker out there is. Het is raar, het is vreemd en het is aanstekelijk. Door Kongmings jarenlange ervaring als oorlogsadviseur weet hij zich moeiteloos staande te houden in de hedendaagse showbiz. Sterker nog, hij is Eiko’s concurrentie steeds te slim af met steeds uitgebreidere tactische capriolen. De concurrentie gruwelt daar uiteraard van en als kijker sta je op de voorste rij om dat mee te maken.

Een voorbeeld van Kongmings briljante tactieken? Wat dacht je hiervan: om mensen vast te houden bij Eiko’s concert heeft hij planten slim geplaatst zodat de uitgang lastig te vinden is. Simpel, maar effectief. Wat de brandweer daar van vindt? Niet over nadenken, je hebt de samenvatting ook al twee keer gelezen, dus je wist wat je ging krijgen. Laat je meevoeren met deze swingende anime! En misschien steek je nog wat strategische trucs op.

Waar kan ik Ya Boy Kongming kijken?

Ya Boy Kongming treedt op bij HiDive.