Your Name

Out of body experience (of a lifetime)

Trailer

Mitsuha Miyamizu woont op het platteland en ze wil maar wat graag in de stad wonen. In de stad woont de jongen Taki Tachibana die zijn schoolleven en bijbaantje probeert te balanceren. Op een dag wordt Mitsuha in het lichaam van Taki wakker en andersom. De lichaamswissel zorgt voor het begin van een zoektocht naar elkaar.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Een moderne klassieker met een perfect einde”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Your Name is een moderne klassieker van regisseur Makoto Shinkai waar het totaalpakket gewoon helemaal klopt: beeld, geluid, muziek en verhaal. De film loopt over van de warme kleuren en het voelt als een warme zomerdag na een regenbui. Door het rijke palet word je in een wereld gezogen waar alles mooi is en waar je nooit meer uit wilt vertrekken. Elk shot is met veel zorg en liefde gemaakt, of het nu een belangrijke scène is of niet. Zelfs het interieur van een metro of een doodnormale trap in Tokio ziet er prachtig uit.

Dan is er het verhaal. Your Name is meer dan een komisch niemendalletje over twee tieners die van lichaam wisselen en alle perikelen die daarbij komen kijken. Welke verhaalelementen dat zijn, zou te veel van de film weggeven, maar een knappe kop als je het allemaal had zien aankomen. Nadat Your Name zijn twist en ware gezicht toont, kun je niet anders dan geboeid blijven kijken tot aan het perfecte einde.

Waar kan ik Your Name kijken?

Raar genoeg staat Your Name op Viaplay?!