Een Geanimeerd Gesprek komt in archief Beeld & Geluid

Een Gearchiveerd Gesprek

Het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid gaat binnenkort onze podcast Een Geanimeerd Gesprek (EGG) opnemen in hun archief. Deze zagen we zelf ook niet helemaal aankomen.

Voor wie niet bekend is met Beeld en Geluid: dit instituut heeft als missie om het Nederlandse medialandschap te archiveren, van onder meer het Polygoonjournaal tot games tot aan dus podcasts. Volgens Beeld & Geluid wordt Een Geanimeerd Gesprek opgenomen omdat het een goed voorbeeld vormt van de doorontwikkeling van het Nederlandse podcastlandschap.

Door de archivering is de podcast straks binnen de muren van Beeld & Geluid te vinden, wordt deze mogelijk bij onderwijsworkshops gebruikt en straks ook online vindbaar in het archief, naar verwachting eind volgende week (al). “Researchers die onderzoek willen doen naar het Nederlandse medialandschap kunnen de podcast zelf op locatie beluisteren en gebruiken voor hun onderzoek. De podcast wordt bij Beeld & Geluid bewaard tot ‘in de eeuwigheid'”, zo laat Beeld & Geluid weten.

Uiteraard zijn we hier supertrots op. We begonnen Een Geanimeerd Gesprek omdat we zelf zagen dat er nog geen anime podcast was in Nederland en we zijn vol enthousiasme begonnen om dit een leuke, waardevolle podcast te maken. Dat Beeld & Geluid dat onderkent op deze manier is ontzettend eervol.

Geschreven door

Foto van Een Geanimeerd Gesprek

Een Geanimeerd Gesprek

Een Geanimeerd Gesprek is een Nederlandstalige podcast over anime. Om de week praten Gerard van Nieuwenhuijzen, Jocelyn van Alphen en Kevin Rombouts je helemaal bij. Van nieuwtjes en kijktips tot deep dives.