Deze anime kun je gratis kijken op YouTube

Kost je geen cent, alleen tijd

Er zijn genoeg streamingsdiensten met anime, maar we zouden geen Nederlandse website zijn als we je niet zouden wijzen op gratis alternatieven. Op YouTube vind je wat gratis anime. Dit leverde een zoektocht ons op.

Maar allereerst. Het verschil met andere regio’s is weer schrikbarend groot. In de Verenigde Staten is via Viz Media onder meer Naruto en Sailor Moon te zien. In Europa niet en dat is helaas vaak negen van de tien keer zo. Vertrouw dus niet te veel op lijstjes van Amerikaanse sites met aanraders, want je komt vaak thuis van een koude kermis. In plaats daarvan, vertrouw op dit (helaas korte) lijstje met officiële kanalen. Of misschien toch die VPN maar eens overwegen?

Het officiële Gundam-kanaal

Elke maand vind je op het officiële Gundam-kanaal een andere serie uit de mecha-reeks die het genre heeft gebracht waar het nu staat. Ze zijn daarbij niet kieskeurig en cultclassics worden afgewisseld met spin-offs waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Tevens vind je er de eerste elf afleveringen van de nieuwste Gundam: The Witch From Mercury. Alleen daarom al een dikke aanrader.

Paardenmeisjes in Uma Musume: Pretty Derby – Road to the Top

Een anime van de mobiele gachagame die op zijn beurt weer is gebaseerd op Japanse paardenraces. Een anime waarin antropomorfe paardenmeisjes in idol outfits op volle snelheid over racetracks rennen. Wat? Ja, correct. En dat is niet eens het raarste – deze sportserie ziet er verdulleme erg goed uit, beter dan het gros van de series die uitkomen. We snappen ook niet hoe dit kan. Road to the Top bestaat uit vier afleveringen. Het is even zoeken op het kanaal, omdat de afleveringen niet bij elkaar in een enkele playlist staan.

De memes van Henkei Shojo

Henkei Shojo zijn vijf korte video’s waarin meiden op onverwachte manier transformeren in verschillende voertuigen. Mememateriaal van de bovenste plank. Onze favoriet is Rin die aan de pomp wat benzine slurpt en in een sportauto verandert.

Ik hoop dat je van Beyblade houdt

Om de een of andere reden zijn meerdere Beyblade-series op YouTube volledig te zien. Het origineel is Engels gesproken te vinden. Op het Nederlandse YouTube-kanaal(?!) van Beyblade Burst vind je Burst en Evolution. Bekentenis: ik wist niet dat er zo veel Beyblade bestond.

Special mentions

Deze kanalen zitten net even anders in elkaar, dus daarom hebben we ze maar onder de special mentions gehangen.

Het officiële Crunchyroll-kanaal – Biedt vaak de eerste aflevering aan van een serie. Zo kun je voorproeven. Goeie service.

Super Mario Bros.-animefilm in 4K – Er zijn mensen serieus aan de slag gegaan om de ontzettend slechte Super Mario Bros.-anime in 4K te restaureren. Iemand moest het doen blijkbaar.

Hololive-skits Voor wie bekend is met Hololive-VTubers als Korone, Botan of Chloe. Eens per week komt een nieuwe humoristische video van gemiddeld 2 minuten uit. Vaak zijn het absurdistisch ingestoken video’s die verrassend goed geanimeerd zijn.

Hebben we wat gemist? Laat het ons zeker weten, want het lijstje is wat ons betreft maar wat kort. 🙁

Geschreven door

Foto van Gerard van Nieuwenhuijzen

Gerard van Nieuwenhuijzen

Tapt menig slechte woordgrap. Kijkt menig slechte serie. Stoort zich aan taalfoutjes. Vindt dat The Naked Gun een Oscar had moeten krijgen.