Dit zijn leuke isekai-series voor beginners

Isekaiktips

Je hebt het eventjes gehad met deze wereld en wilt je onderdompelen in een andere? Begrijpelijk. Gelukkig is daar anime voor en in dit geval specifiek het isekai-genre, wat letterlijk ‘andere wereld’ betekent. Dit immens populaire genre is ontzettend overbevolkt, dus waar te beginnen? Dit zijn volgens ons goede isekai voor nieuwkomers.

Sword Art Online

De serie uit 2012 die het isekai-genre groot heeft gemaakt is nog altijd een goede instapserie, met als kleine kanttekening dat we daarmee vooral doelen op het eerste seizoen. Het idee dat mensen vast komen te zitten in een virtual reality MMO en dat als je game over gaat in het spel het ook je einde is in de echte wereld, blijft een interessant concept. En mocht je na het eerste seizoen SAO verder willen kijken, dan is er veel, heel veel SAO te vinden. Zoals bijvoorbeeld de Progressive-films.

Kirito uit Sword Art Online, de standaardheld die nog veel zal worden nageaapt

That Time I Got Reincarnated as a Slime

Rimuru Tempest heet onze hoofdrolspeler, een slijm zoals je die uit Dragon Quest kent. Rimuru is een ondernemend type en nadat hij uit een grot is ontsnapt, trekt hij de wijde wereld in. Daar ontmoet hij krachtige bondgenoten, besluit hij zijn eigen stad te bouwen en krijgt hij te maken met koninkrijken en halfgoden die het niet zo hebben op slijm. Het gaat in Slime dus hard met de carrière van Rimuru, die desondanks zijn vrolijke open zelf blijft. Een innemend personage (zeker geen slijmbal), aangevuld door een leuke cast in een best wel rijke fantasywereld. Toppertje!

Rimuru maakt makkelijk vrienden

Ascendance of a Bookworm

In een vorig leven was Myne een boekenwurm en als ze wakker wordt in het lichaam van een zesjarig, ziekig meisje wil ze niets liever dan weer boeken lezen. Klein probleempje: in de wereld waarin ze terechtkomt zijn boeken zeer zeldzaam. Dus moet Myne aan de slag om toch te kunnen lezen, door bijvoorbeeld een boekenpers uit te vinden. Ondertussen moet ze ook op haar eigen gezondheid passen en uit de handen blijven van onder meer de kerk en gilden die maar wat jaloers zijn op dit boekenmaakgenie. Een frisse setting met meer weerstand voor de hoofdpersoon dan in veel andere isekai, waardoor je echt om Myne gaat geven.

Myne, uitvinder van de boekpers (in een andere wereld)

KonoSuba: God’s Blessing on This Wonderful World!

Wat krijg je als je een loser, een verwende godin, een masochistische paladin en een tovenares die maar één spreuk kent bij elkaar in een party zet? Niet veel progressie, wel veel chaos, zo blijkt wel in KonoSuba. Het constante gekibbel en geklooi van en tussen Kasuma, Aqua, Darkness en Megumin maakt dit een ontzettend grappige en originele isekai.

Van links naar rechts: Aqua, Darkness (liggend), Megumin.

Digimon Adventure

Kennen we deze nog? Stof de videobanden maar af of graaf even in je geheugen in welke groep of klas je zat toen je Digimon keek op Fox Kids. Want ja, Digimon Adventures is een isekai en als serie nog steeds de moeite waard. Volg de avonturen van onder meer Tai en Agumon die in een andere wereld (goh) de weg naar huis proberen te vinden.

Onze jeugdhelden in een andere wereld

Geschreven door

Foto van Gerard van Nieuwenhuijzen

Gerard van Nieuwenhuijzen

Tapt menig slechte woordgrap. Kijkt menig slechte serie. Stoort zich aan taalfoutjes. Vindt dat The Naked Gun een Oscar had moeten krijgen.