Sound! Euphonium

Klinkt fantastisch en blinkt uit

Trailer

In Sound! Euphonium volgen we Kumiko Oumae die zich op de middelbare school als euphoniumspeler aansluit bij de op dat moment zeer matige schoolband. Onder begeleiding van de charismatische voorzitster en tevens euphoniumspeler Asuka Tanaka probeert de schoolband het hoogste te bereiken: een gouden medaille voor big bands in de nationale kampioenschappen behalen.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Geen serie is zo oprecht als Sound! Euphonium”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Er zijn talloze anime die verhalen vertellen over het dagelijkse schoolleven en -club. Maar geen serie is zo oprecht als Sound! Euphonium. Voor Kumiko en haar vrienden zijn dit de belangrijkste jaren van hun leven en de band en zichzelf naar een hoger niveau tillen is het belangrijkste wat er is. Als er drama is binnen de club, voel je de spanning en druk. Hoe moet dit goed komen tussen de trompetspelers? Komt het wel goed? En wat betekent dat voor hun optreden? 

De serie kent drie seizoenen waarin we Kumiko langzaam zien opgroeien, maar haar ook zien vervallen in dezelfde fouten door haar karakter. Ongemakkelijke situaties die voorkomen hadden kunnen worden, of juist onvermijdelijk zijn doordat Kumiko is wie ze is. Je raakt volledig betrokken bij het wel en wee van de schoolband, hun prestaties en Kumiko in het bijzonder.

Sound! Euphonium wordt naast het ijzersterke schrijfwerk gedragen door prachtige visuals en fantastische muziek. Dat kun je wel aan studio Kyoto Animation overlaten, bekender van waarschijnlijk bijvoorbeeld Violet Evergarden of The Melancholy of Haruhi Suzumiya. De instrumenten blinken op het scherm en als ze bespeeld worden ziet het er gedetailleerd en realistisch uit. De belangrijkste competities waarin de hele band speelt, zijn ook grootste momenten in de serie, waardoor je ziet en vooral hoort wat het resultaat is van het harde werk en struggles van een cast waar je ongetwijfeld bent van gaan houden.

 

Waar kan ik Sound! Euphonium kijken?

Deze anime kent drie seizoenen en deze zijn te vinden op Crunchyroll. Hiermee volg je het hoofdverhaal van de serie. Daarnaast zijn er ook films die het tweede schooljaar invullen en je dus na seizoen 2 kunt kijken. Helaas zijn die films niet te vinden op de Nederlandse versie van Crunchyroll en dat is vervelend. Zo mis je een schooljaar en ook de introductie van wat personages die in het derde seizoen ook een rol spelen. Zonder de films is het derde seizoen wel moeiteloos te volgen en nog zeer de moeite waard, maar het is desalniettemin jammer dat ze niet standaard beschikbaar zijn. Wil je deze films kijken? Overweeg dan een VPN.