The Apothecary Diaries

Een giftige mix? Super!

Trailer

Zo ben je wat kruiden aan het verzamelen, zo word je ontvoerd, verkocht aan het keizerlijk paleis en er te werk gesteld. Het zit Maomao niet mee, maar ze besluit er het beste van te maken en vooral niet op te vallen. Dat lukt haar maar kort, want als de baby’s van twee concubines dezelfde mysterieuze ziektesymptomen hebben, gaat Maomao op onderzoek uit. En dat valt ook anderen in het keizerlijk paleis op.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Ze zou soms niets liever doen dan wat vergif drinken”
Gerard van Nieuwenhuijzen

The Apothecary Diaries speelt zich af in een fictief Chinees keizerlijk hof, waar veel etiquette en politieke intrige door elkaar heen lopen. Een verkeerd woord of een faux pas en je krijgt het zwaar te verduren. Maomao weet dat beter dan wie dan ook en ze probeert niet op te vallen, maar dat lukt haar slechts zelden. Dat komt door haar grote intellect en nieuwsgierigheid als er weer een mysterie opduikt. Ze weet veel van kruiden, medicijnen en vergif. Dat laatste onderwerp is zelfs een passie: ze zou soms niets liever doen dan wat vergif drinken. Dit tot verbazing en afgrijzen van andere personages.

Deze anime is eigenlijk een ‘mysterie van de week’-show, maar schittert vooral door de interacties tussen alle personages. Met name Maomao’s clashes met pretty boy Jinshi blijven hilarisch. In tegenstelling tot praktisch heel het keizerlijk hof, moet Maomao weinig hebben van Jinshi’s flirts, waardoor Jinshi alleen maar meer geïnteresseerd raakt in Maomao. En vanuit Jinshi’s perspectief leren we ook meer over de duistere kant van heel het paleis. The Apothecary Diaries trekt je daarmee langzaam zijn mysterieuze wereld in. Net als Maomao zul je geïntrigeerd raken!

Waar kan ik The Apothecary Diaries kijken?

De serie is te vinden op Crunchyroll. Lees ook waar The Apothecary Diaries op onze lijst van favoriete anime van 2023 is beland.