The Vision of EscaFlowne

Niets minder dan episch

Trailer

Hitomi Kanzaki is een doorsnee 15-jarige scholier die lid is van de atletiekclub, interesse heeft in tarotkaarten leggen en de toekomst kan voorspellen. Op een dag verschijnen plots een woeste draak en de jonge krijger Van Fanel. Dankzij een voorspelling van Hitomi weet Van de draak te verslaan, maar worden hij en Hitomi subiet getransporteerd naar Gaea: een mysterieuze wereld waar de aarde zichtbaar is in de lucht. Van blijkt de prins van het koninkrijk Fanelia te zijn dat wordt aangevallen door het keizzerrijk Zaibach met ‘guymelefs’ – gemechaniseerde vechtpantsers.

Van probeert de aanval af te slaan met de EscaFlowne, de guymelef van de koninklijke familie. Dat lukt niet, waarna het koninkrijk ten onder gaat. Op de vlucht ontmoeten Hitomi en Van de knappe ridder Allen Schezar die gek genoeg precies lijkt op de aanvoerder van de atletiekclub waar Hitomi verliefd op is. Samen nemen ze het op tegen de troepen van Zaibach, terwijl dit keizerrijk een eeuwenoude kracht opnieuw leven in probeert te blazen.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Pieter van der Ploeg”
fantastische gevechten met haastwel fantasy mecha

Het woord ‘episch’ wordt iets te vaak in de mond genomen om iets alomvattends te omschrijven, maar er is geen ander woord wat Escaflowne beter past. De serie weet het grote met het kleine te combineren zonder dat het onnatuurlijk aanvoelt of wringt: het behandelt gewichtige onderwerpen als politieke intrige en filosofie, maar bevat tegelijkertijd ook een klassieke liefdesdriehoek tussen Hitomi, Van en Allen.

The Vision of EscaFlowne heeft fantastische gevechten met haastwel fantasy mecha die studio Sunrise (ook bekend van Code Geass en Mobile Suit Gundam) uitstekend heeft geanimeerd. Als kers op de taart is er de fantastische muziek van Yoko Kanno, de componist van Macross Plus, Cardcaptor Sakura en Cowboy Bebop. Deze geeft de serie een bepaald gewicht mee. Luister bijvoorbeeld naar ‘Flying Dragon’ en ‘Dance of Curse’.

Van nieuwe animefans krijg ik soms de vraag wat een goede retro-anime is om mee te beginnen. En met klem raad ik dan altijd het epische The Vision of Escaflowne aan.

Waar kan ik The Vision of EscaFlowne kijken?

The Vision of EscaFlowne is te vinden op Crunchyroll, maar helaas niet in Europa. Je zal dus een VPN-dienst moeten gebruiken om deze te kunnen kijken. Eventueel is te overwegen de serie te kopen op Blu-Ray, bij bijvoorbeeld Bol.com.