Toradora!

Tiger versus Dragon

Trailer

Ryuuji houdt ervan om te koken en zijn huis schoon te houden, alleen heeft hij zijn intimiderende gezicht een beetje tegen. Op een dag loopt hij op school letterlijk Taiga tegen het lijf, bekend als de palmtop tiger: een kleine maar pittige tante. De twee komen erachter dat ze verliefd zijn op de vriend van de ander en ze sluiten een pact om elkaar te koppelen.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Taiga is het schoolvoorbeeld van een tsundere”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Wil je begrijpen waarom je in romantische komedies vaak bepaalde tropes, personages of verhaallijnen voorbij ziet komen? Kijk Toradora! Het is een klassieker in het romcom-genre en heeft veel series beïnvloed. Zo is Taiga het schoolvoorbeeld van een tsundere, terwijl de dynamiek met Ryuuji doet denken aan die van een verhitte red oni en een kalme blue oni. Toradora! helpt om andere series beter te begrijpen.

Los van de geschiedenisles staat Toradora! als serie nog altijd als een huis. Onze twee hoofdrolspelers hebben meer diepgang dan op het eerste gezicht lijkt, net als de ondersteunende cast. Door de lengte van 25 afleveringen krijgt dat ook allemaal genoeg tijd om te ontwikkelen tot iets heel moois.  Kleine tip: blijf wel even tot na de credits van de laatste aflevering kijken.

Waar kan ik Toradora kijken?

Toradora kun je zowel op Crunchyroll als Netflix vinden.