Wolf Children

Waar is thuis?

Trailer

De studente Hana wordt verliefd op de mysterieuze Ookami: een man die tijdens de volle maan transformeert in een wolf. Niet ideaal zou je zeggen, maar toch starten de twee een gezinnetje. Door omstandigheden blijft Hana alleen achter met twee jonge halfwolfkinderen en besluit ze op het platteland te gaan wonen. Daar probeert zij zich, samen met dochter Ame en zoon Yuki, te redden.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Het komt, linksom of rechtsom, altijd goed”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Het gevoel ergens niet thuis te horen is een van de centrale thema’s van Wolf Children. Ookami en zijn onmenselijke wolfvorm, Hana die met haar twee kinderen niet in de stad hoort, maar ook moeilijk aardt op het platteland, Yuki en Ame die door hun vaders kant anders zijn dan andere kinderen. De hele film door voel je de moeite die personages moeten doen om hun plek te vinden en te veroveren.

De film laat ook zien dat je door omstandigheden soms niet anders kunt dan je aanpassen. Dat, of het gaat schuren, pijn doen. Wolf Children schuwt niet om de moeilijke kant van dat thema te laten zien, waardoor het een emotioneel beladen film wordt. Toch voelt Wolf Children niet te zwaar. Daarvoor is het grote gedachtegoed dat het links- of rechtsom toch vaak grotendeels goed zal komen te positief. Studio Chizu levert met de prachtige thema’s, beelden en muziek een film op die je lang zal bijblijven.

Waar kun je Wolf Children kijken?

Wolf Children is in Nederland niet te vinden op streamingdiensten, dus je bent aangewezen op een Blu-Ray of je kunt de film met behulp van een VPN-dienst kijken op Crunchyroll.