AniWay-magazine stopt

Het Nederlandse anime-magazine AniWay stopt ermee na 24 jaar. Dat meldt het magazine op hun website. Voor het stoppen worden verschillende redenen aangevoerd.

AniWay: “Door de corona crisis, sterk gestegen kosten, minder vraag naar tijdschriften en een personeelstekort gaan we het simpelweg niet meer redden.”

Aanstaand weekend staat nog wel AniWay op Made in Asia, waar ook wij aanwezig zijn. Daarnaast heeft AniWay later dit jaar nog een stand op de Japanmarkt, AnimeCon en Dutch Comic Con waar magazines, buttons of boekenleggers te koop zijn. Ook de webshop blijft tot 2024 geopend.

Laatste nummer

AniWay wil nog graag een laatste speciaal dikker nummer uitbrengen met onder meer terugblikken van de redactie en vraagt lezers om donaties, zodat dit mogelijk is te maken. Een steentje bijdragen kan via rechtstreekse donaties, door oudere nummers te kopen of door een lopend abonnement om te zetten in een donatie. 

Geschreven door

Foto van Gerard van Nieuwenhuijzen

Gerard van Nieuwenhuijzen

Tapt menig slechte woordgrap. Kijkt menig slechte serie. Stoort zich aan taalfoutjes. Vindt dat The Naked Gun een Oscar had moeten krijgen.