Suzume vanaf 13 april in de bioscoop

Van de regisseur van Your Name

Suzume, de nieuwe film van regisseur Makoto Shinkai, draait vanaf 13 april in de Nederlandse bioscoop. Zo laat Universal Pictures Nederland op Twitter weten.

Suzume (no Tojimari) verscheen eind vorig jaar al in de Japanse bioscoop en komt nu dus deze kant op. Op zowel de Vue-, Path̩Рals Kinepolis-website zijn draaitijden te vinden voor de nieuwe film van Shinkai.

Suzume gaat over de 17-jarige Suzume Iwato die in een klein dorpje woont bij haar tante woont. Op een dag ontmoet ze een jonge man die op zoek is naar verlaten plekken waar deuren staat. Uit nieuwsgierigheid volgt ze hem en samen vinden ze een deur… (en vanaf hier worden het spoilers).

Eerdere Makoto Shinkai-films

Regisseur Makoto Shinkai heeft eerder onder meer de klassieker Your Name, 5 Centimeter per Second en Weathering with You geregisseerd. Ook is hij verantwoordelijk voor de schattige korte serie She and Her Cat. Visueel valt Shinkais werk op door de warme diepe kleuren, waardoor het magisch realisme dat zijn werk vaak kenmerkt uitstekend tot zijn recht komt en vaak ontroert.

Lees nu ook onze recensie van Suzume.

Geschreven door

Foto van Een Geanimeerd Gesprek

Een Geanimeerd Gesprek

Een Geanimeerd Gesprek is een Nederlandstalige podcast over anime. Om de week praten Gerard van Nieuwenhuijzen, Jocelyn van Alphen en Kevin Rombouts je helemaal bij. Van nieuwtjes en kijktips tot deep dives.