Kaguya-sama: Love is War

Liefde is oorlog en aan het eind wint niemand?

Trailer

Kaguya Shinomiya is verliefd op Miyuki Shirogane en andersom. Niet dat een van beiden dat ooit zal toegeven, want liefde is oorlog. En wie als eerste bekent, verliest. Deze twee tsunderes proberen daarom de ander te laten bekennen met steeds ingewikkeldere mind games. En ingewikkeld maken ze het. Vooral voor zichzelf.

Waarom moet je dit kijken?

Sugoi-score:

5 / 5
~~~~~
“Het voelt als chaos in een verkeerstoren van de NS”
Gerard van Nieuwenhuijzen

Zowel Kaguya als Shirogane zijn personages van het kaliber ‘grote mond, klein hartje’. IJskoning Kaguya houdt iedereen op afstand, maar is van binnen een lieve meid die totaal verkikkerd op Shirogane. Hij op zijn beurt voelt zich steeds inferieur aan de welgestelde Kaguya en twijfelt of hij goed genoeg is voor haar. De tegenstrijdige signalen die de twee elkaar daardoor geven, voelt als de chaos van een NS-verkeerstoren in de herfst. En daarnaar kijken is een waar genot. Hoe weten deze twee het nu weer onmogelijk voor zichzelf (en elkaar) te maken?

Deze twee liefdesklunzen worden bijgestaan door een cast van nog meer typetjes die het vaker erger dan beter maken. Fujiwara Chika is een tactloze flapuit. De onderkoelde ‘alles is stom’ Ishigami Yuu zegt altijd het verkeerde. Net als Shirogane’s vader, die Ongemakkelijkheid met een hoofdletter O introduceert voor beide hoofdpersonen. Elke scène, elke net-niet liefdesbekentenis en elke vorm van niet-progressie voor Kaguya en Shirogane is grinniken, lachen of tranen over de wangen. Door het ingenieuze schrijfwerk van Aka Akasaka blijft Love is War verrassen en fris. Ondanks dat dé liefdesbekentenis met de snelheid van een gletsjer dichterbij komt, tot ergernis van de vertelstem aan toe. 

Waar kan ik Kaguya-sama: Love is War kijken?

Het eerste seizoen van Love is War is helaas niet te vinden op streamingdiensten in Europa. Daar zul je dus even naar op zoek moeten in een webwinkel of een VPN-dienst voor moeten gebruiken. Het tweede en derde seizoen zijn te vinden op Crunchyroll. Er is ook een film die zich afspeelt na seizoen 3 van Love is War. Deze film staat ook op Crunchyroll, maar is opgeknipt als 6 losse afleveringen, een beetje verwarrend.